#قرار_معنوی #یادبودشهیدبزرگواردفاعمقدسمهدیخنداندر روز پنجشنبه یاد میکنیم از شهید «مهدی خندان» ...
شهید مهدی خندان در سال ۱۳۴۰ در روستای ناران از توابع لواسان کوچک، همزمان با عاشورای حسینی به دنیا آمد. مهدی دوره ابتدایی را در زادگاه خود با نمرههای خوب به پایان رساند. او از ۱۰ سالگی، در کارهای کشاورزی به پدر کمک میکرد.
وی از همان دوران کودکی، همراه با پدر در مجالس مذهبی شرکت میکرد و به دلیل علاقهمندی به مداحی، با شور و اشتیاق زیاد به مداحی میپرداخت. مهدی، قاری قرآن نیز بود، بطوری که از همان دوران کودکی سعی کرده بود تا فنون ابتدایی تلاوت قرآن را فراگیرد.
شهید خندان دوره راهنمایی را در سال ۱۳۵۳ با موفقیت پشت سر گذاشت و پس از آن به هنرستان دکتر احمد ناصری تهران، وارد شد و سرانجام در سال ۱۳۵۷ با نمرههای خوب، توانست مدرک دیپلمش را در رشته مکانیک دریافت کند.
حضور فعال در راهپیماییهای پیروزی انقلاب
انقلاب همزمان با تحصیل شهید خندان در سال آخر هنرستان، آغاز شد. وی از همان زمان، وارد فعالیتهای انقلابی میشود و چون پدرش مقلد حضرت امام خمینی(ره) بود، از این رو مهدی با حضرت امام(ره) و رساله ایشان آشنا میشود. سال ۱۳۵۶، رساله حضرت امام(ره) را در مدرسه و بیرون از مدرسه برای همشاگردیها و دوستانش میخواند و پس از مدتی، اعلامیههای ایشان را در میان آنان پخش میکند که همان زمان به عنوان چهرهای انقلابی در مدرسه و محل شناخته میشود.
شهید خندان در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در راهپیماییها شرکت میکند و حتی در خلع سلاح پادگانهای تهران، حضور ایثارگرانه داشته است. او در روزهای خفقان رژیم شاه، در شهرک نیروی هوایی، ندای تکبیر سر میدهد و شهرک را علیه رژیم میشوراند.
سعی بر جذب و ترغیب جوانان به قرآن
مهدی، پس از پیروزی پرشکوه انقلاب، مدتی با جهادسازندگی همکاری میکند. او به روستای ناران و دیگر روستاهای اطراف زادگاهش، آب لولهکشی میرساند. پس از آن، در پایگاه بسیج، به عنوان عضو فعال مشغول فعالیتهای نظامی و فرهنگی میشود و سعی میکند تا جوانان را به عضویت در بسیج جذب و ترغیب کند.
مهدی در تابستان ۱۳۵۹ به عنوان عضو فعال بسیج به پادگان امام حسین(ع) اعزام شده و دوره آموزش عمومی نظامی را با علاقهمندی میگذراند. پس از گذراندن آموزشهای لازم، برای مقابله با ضد انقلاب آماده اعزام به کردستان میشود اما با شروع جنگ تحمیلی، داوطلبانه به سمت جبهههای غرب راهی میشود.
مهدی، همزمان با شروع جنگ تحمیلی، به عنوان بسیجی، داوطلبانه به جبهههای جنگ میرود و مدت شش ماه در جبهه غرب، در سرپل ذهاب، به مقابله با دشمن بعثی میپردازد. پس از آن به عضویت سپاه پاسداران درآمده و مدت چهار ماه به عنوان محافظ بیت امام خمینی(ره) به خدمت مشغول میشود.
دریافت لقب «شیر کوهستان»
شهید خندان پس از مدتی دوباره به جبهه باز میگردد اما گاهی که به مرخصی میرود، به دیدار امام(ره) میرود و پس از کسب روحیه، دوباره به جبهه باز میگردد. عمده فعالیتهای وی در طول جنگ، در منطقه غرب انجام میگیرد.
او در طول خدمتش در جبهه، به خاطر رشادت و لیاقتش، به مدارج بالایی در مدیریت جنگ نایل میآید. او از بسیجی عادی و رزمنده، به فرماندهی تیپ عمار لشکر ۲۷ حضرت رسول(ص) ارتقا مییابد.
خندان در جبهه غرب و در کردستان، چنان رشادت و شهامتی از خود بروز میدهد که لقب «شیر کوهستان» دریافت میکند، بطوری که ضد انقلاب در کردستان، برای سرش جایزه تعیین میکند.
آغاز فعالیت ضد صهیونیستی از سال ۱۳۶۱
شهید مهدی خندان در خردادماه سال ۱۳۶۱ همراه با حاج احمد متوسلیان و دیگر رزمندگان به لبنان اعزام میشود و حدود چهار ماه در آن جا به فعالیت ضد صهیونیستی میپردازد
شهید مهدی خندان در طول خدمتش در جبهه غرب و در کردستان، چنان رشادت و شهامتی از خود بروز میدهد که لقب «شیر کوهستان» میگیرد، و ضد انقلابیها در کردستان، برای سر او جایزه تعیین میکنند.
شهادت در کانیمانگا
مهدی خندان، فرمانده تیپ عمار لشکر ۲۷ حضرت رسول(ص) در ۲۸ آذر سال ۶۲ همزمان با اربعین حسینی در مرحله سوم عملیات والفجر ۴ در ارتفاعات کانیمانگا، هنگام عبور از میدان مین و سیم خاردار، توسط گلوله تیربار دشمن به درجه رفیع شهادت میرسد. مراسم تشییع و تدفین این شهید در گلزار شهدای روستای سیو بزرگ لواسان انجام شد.
فرازی از وصيتنامه شهید
قطره باشيد در سيل خروشان و شفاف انقلاب اسلامی و نه ريزه سنگ سردرگم و خار و خس شناور. خمينی حجت و دست هدايت خداست، پس وای بر ما اگر اطاعتش نکنيم.
روحش شاد یادش گرامی راهش پررهرو
برای شادی روح پاک همه شهدای عزیزمون صلوات
اَللّهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
اَللّهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
اَللّهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
#قرار_معنوی#یادبودشهیددفاعمقدسمهدیخندان